Információk

A legfontosabbak

A Demográfiai Portré online változata szabad hozzáférésű, ami a következőket jelenti:

A honlapon közzé tett cikkek, tanulmányok szabadon letölthetők, másolhatók, terjeszthetők, kereshetők, hivatkozhatóak az eredeti forrás pontos megjelölésével.

Minden, a Demográfiai Portréban publikált cikk, tanulmány (beleértve minden adatot, képet, kiegészítő fájlt) kívülről hivatkozható, keresők által átfésülhető, felhasználható cikk adatbázisokban teljesen ingyenesen, amennyiben a forrást és a kiadót megjelölik.

Fontos megjegyzés: A cikkek tanulmányok jogai a kiadó tulajdonában vannak, így azok máshol (weboldal, CD, vagy bármilyen más digitális forrás) történő megjelentetése csak a kiadó előzetes engedélyével lehetséges.

A folyóiratról

Az intézet 2009-ben indította útjára a Demográfiai Portré - Jelentés a magyar népesség helyzetéről című kötet sorozatát, amely 3 évente kerül publikálásra. A kiadványban az NKI kutatói a demográfia különböző területeivel, kérdéseivel foglalkoznak rövid és közérthető formában. Főbb témakörei: párkapcsolatok, válás, családszerkezet, gyermekvállalás, gyermeknevelés, munkavállalás, családtámogatás, halandóság, öregedés, nyugdíjazás, belföldi és nemzetközi vándorlás, népesség szerkezete és népsségelőreszámítás.

A kiadvány megrendelése

A honlapon közzé tett tanulmányok szabadon hozzáférhetőek. A kötetek megrendelhetők az nki@demografia.hu e-mail címen, vagy előzetes egyeztetést követően megvásárolhatóak a szerkesztőségben:

KSH Népességtudományi Kutatóintézet Budapest,
1024 Buday László utca 1-3.

A folyóirat története

Az intézet 2009-ben indította útjára a Demográfiai Portré - Jelentés a magyar népesség helyzetéről című kötet sorozatát, amely háromévente kerül publikálásra. A kiadványban az NKI kutatói a demográfia különböző területeivel, kérdéseivel foglalkoznak rövid és közérthető formában. Főbb témakörei: párkapcsolatok, válás, családszerkezet, gyermekvállalás, gyermeknevelés, munkavállalás, családtámogatás, halandóság, öregedés, nyugdíjazás, belföldi és nemzetközi vándorlás, népesség szerkezete és népesség-előreszámítás.